Bröllop i Göteborgs rådhus: Astrid + Daniel

| Bröllop i Göteborgs rådhus

Hur beskriver en ens detta perfekt oplanerade bröllop som liksom har satt tonen för min bröllopskarriär ever since. Både andra fotografer och brudpar hänvisar till ”korvkiosbröllopet” (Korv Kiosk, Mariaplan represent) och såhär i efterhand tror jag att det gjorde mer inverkan på mitt bildspråk än vad jag då kunde förstå. Det är stökigt och punkigt, don’t give a fuck och ”allra helst hade vi velat åka hem och möta ostbågar men nu drar vi till festen okey let’s go”. Men lite såhär minns jag den där dagen i juli:

Astrid och Daniel sladdar in med sin Uber i sista minuten till sin vigsel (Ubers fel). I handen håller Astrid en hortensia som de köpt på ICA precis innan bilen kom och hämtade dem. Hennes klänning är från Myrorna som inhandlades långt innan bröllopet var bestämt och Daniel har kostym från familjeföretaget Hans Allde i Stockholm. På fötterna har de VANS – Astrid vita och Daniel gröna.

Astrid har glömt sin legitimation så jag får vittna om att hon är hon och all is good: fem minuter senare är de gifta och varandras forever and ever. Vi går över torget, solglasögonen åker på och en trisslott inhandlas på Pressbyrån. ”Vi tar spårvagnen”, är bestämt sedan innan men att det är DEN FINASTE av spårvagnar (gamla Lisebergslinjen) som kommer när vi står och väntar är egentligen bara ren och skär jävla tur. Eller så var det menat eller nåt.

 

| Trädgårdsfest i Majorna

Festen hålls i trädgården vid parets stuga i Slottskogskollonien och vädret är on fleak hela jävla dagen. Det är vänner i trädgård, drinkar i skottkärra, lyktor i äppelträd och avslappnad feststämning. På kvällen kommer en frigging PARTYBUSS och hämtar upp alla och det är liksom ett perfekt avslut på en perfekt oplanerad/bäst planerad bröllopsdag. Och såhär himla hjärtskärande fint skriver Astrid när de får leveransen med bilderna: ”Jag kan ärligt talat inte förstå hur man kan gifta sig och inte ha dig där”

 

Tack för att ni inte åkte hem och åt ostbågar utan kunde tänka er att styra fest och tack för att jag fick vara med

för vad hade Frkn Falkman varit utan korvkioskbröllopet?