Familjefotografering

hej gravid, bebis, barn!

Jag fotar gärna brötiga och stökiga barn, gulliga och arga bebisar och nervösa och förväntansfulla gravida.
Ibland fotar vi i skogen, ibland i någons trädgård. Jag fotar i hemmiljö men också på utflykt. Med andra ord: det spelar inte så stor roll var vi är
eller vilket humör barnen är på, det blir faktiskt bra ändå. För en fotografering med mig ska i första hand vara rolig och kännas trygg för er!
//
När jag fotar familjer så får barnen bestämma. Det är i första hand dom jag pratar med: ställer frågor till, föreslår saker för och resonerar med.
Fotograferingen sker på deras villkor och för mig är det så himla, himla viktigt att dom har kul och ser mig som en lekfull person.
Och ska jag tro på reaktioner från tidigare fotograferade föräldrar så är jag rätt så bra bra på att charma ungar! Det måste väl räknas som en USP?
En annan USP är att jag bejakar kaoset. Kaos och känsla före uppstyrt med tvång är min devis när det kommer till familjefotografering.

Jag fångar liksom en stund i livet, er stund i livet!

Hör av er!

Fyll i formuläret nedan eller skicka ett mail så pratar vi vidare:

mail@frknfalkman.se | +46 (0) 768 222 519

Har ni inte fått svar inom 48h – ring eller skicka ett sms
“Bilderna… jag saknar faktiskt ord!

Det är bilder för livet och precis så som jag drömt om att någon gång kunna ha.
Nu har jag det och det kunde aldrig ha varit någon annan än du.
Den kvällen med dig är en av årets finaste och det är våra mest
väl spenderade pengar på jag vet inte hur länge<3"

Frida E
FAQ

alltså svar på frågor jag ofta får


Var fotas vi?

Egentligen kan vi fota precis var ni vill. Ni kanske har en favoritplats i närheten av där ni bor eller en skog dit ni brukar åka på utflykt. En del vill fotograferas hemma, i trädgården eller på en helt annan plats. Jag hjälper gärna till med förslag på platser som jag känner till. Jag bor och verkar i Göteborg med omnejd i första hand men kan oftast resa om ni vill att jag kommer till en annan stad också. För fotograferingar utanför Göteborg tillkommer eventuellt en resekostnad.

Vad ska vi ha på oss?

I första hand kläder som ni känner er fina och bekväma i. Men ska jag ge några riktlinjer så ser jag helst att ni undviker kläder med stora tryck och neonfärger eftersom det inte blir så fint på bild. Beroende på utetemperatur så vill jag också slå ett slag för lager på lager som möjliggör att ni kan slänga bort jackorna mellan tagningarna. Blir ni osäkra eller har svårt att bestämma er så skicka över bilder på era förslag så ska jag ge mina bästa smakråd!

Vad gör vi om det regnar?

Rent bildmässigt så kan regn snarare vara till fördel med tanke på ljuset och känslan som uppstår. Men om det ösregnar i november så förstår jag att ni kanske inte jublar och då får vi helt enkelt boka om i den mån det går. Är ni modiga så har jag genomskinliga paraplyer som ni kan stå under och lite duggregn har väl aldrig skadat någon? Vi för en dialog helt enkelt men kom också ihåg att jag är en fotograf som gjort sig känd för bilder tagna i *dåligt väder*.

Vilken årstid är bäst?

Politikersvar: alla har sin charm. Och så är det ju! Men jag tror att det är lätt att tänka att det bara går att fotas på sommaren och där får jag be er att tänka om. Flest familjer fotar jag under våren och får jag välja helt själv så slår jag ett slag för hösten. Mulet och ruggigt väder = kalasfina färger på bild. Jag brukar säga att allra finast bilder blir det en dag när du inte vill ha picknick.

Vad kostar det?

För en fotografering tar jag 6 800 kr och då ingår minst 30 bilder som är redigerade i Frkn Falkman-stil. Sedan är det upp till er vad ni vill göra med bilderna – ni kan beställa utskrifter och fotoalbum av mig men det är inget krav. Efter fotograferingen skickar jag en faktura på hela beloppet och bilderna levereras via ett onlinegalleri där alla går att ladda ner både till dator och mobil. Kom ihåg att spara bilderna på flera ställen!

Välbeprövade knep när jag fotar barn:

Prata med barnen innan fotograferingen och förbered dem på vad som ska hända. Berätta att fotografen heter Amanda, är snäll och har en stor kamera. Prata om det som en positiv och lekfull aktivitet! Av erfarenhet vet jag att ju mindre föräldrarna lägger sig i och ger instruktioner: ju bättre blir det. Det är vanligt att barnen blir övertaggade och vill visa hela sin repertoar när vi ses och för mig är det inga konstigheter. Låt mig ge instruktioner istället och kom ihåg att det alltid måste vara på barnens villkor. En fotografering ska vara rolig! Och full av mutor! Det är helt okej att muta med diverse godsaker och belöningar när jag fotar. Allt är tillåtet!